Aukstā gaļa.
Aukstā gaļa.
Valda Semjonova foto

Cūkgaļas galerts
. Sena recepte 0

Sastāvdaļas:

Cūkas galva
4 kājas
2 stilbiņi
4 ķiploki
Pipari
Lauru lapas
Sāls

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Pēc uzbrukuma Ziemassvētku tirdziņā Magdeburgā aizturēts Saūda Arābijas pilsonis – ārsts, kurš Vācijā dzīvoja vairākus gadus 149
Kokteilis
10 patiesības, ko citi nevēlas, lai tu uzzini 2
Kokteilis
“Attaisa, nomet, bet tur ir mans darbs, rokas un sirds” – vecmāmiņu pārdomas par jaunās paaudzes Ziemassvētku paradumiem
Lasīt citas ziņas

Lai galerts būtu liesāks, tā pagatavošanai izmanto ne vien cūkas kājas, bet arī stilbiņus. Visas sastāvdaļas liek septiņu litru katlā. Uzvāra, nokveldē, galvu un kājas nomazgā, uzlej jaunu ūdeni (ja puto, nevis nomaina ūdeni, buljons neesot tik dzidrs), pievieno garšvielas (lauru lapas, piparus), uz pusēm pārgrieztus ķiplokus un turpina vārīt pāris stundu. Sīpolus neliek, jo galerts ātrāk saskābst.

Gaļu atdala no kauliem, sagriež, buljonu izkāš. Liek atpakaļ katlā, uzvāra, noputo un kādu laiku pakarsē uz lēnas uguns. Jo mazāka liesma, jo dzidrāks buljons, bet atkārtota gaļas pavārīšana tai piešķir jaunas garšas nianses.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gaļu ar buljonu lej traukos un atdzesē. Galerts ir gatavs!

Gatavoja užavniece Sarmīte Krūmiņa

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.